Fantasia-Ooppera ja Karoliina, lokakuu 2019

Karoliina on tuttuni muiden harrastusten kautta. Olen hänelle aiemminkin ottanut kuvia ja hän pyysi minua kuvaamaan ooperayhdistyksensä esityksen Helsingissä.

Kuvaustilanne kenraaliharjoituksessa oli älyttömän hankala, noin teknisessä mielessä. Näyttämö oli dramaattisen himmeästi valaistu. Toisaalta led-spotit antoivat kovin raakaa valoa . Toisaalta eläytyvien esiintyjien kuvaaminen oli todella hauskaa ja hyvää vaihtelua.

Tällaista kuvaisin mieluusti lisää. Tosin mennään jo sille rajalle, että onko tämä turhan vaativaa ja aikaa vievää toimintaa harrastuspohjalta tehtynä. Ja ehkäpä jonkinlainen tulosvastuukin painaa. Onneksi minun ei tarvinnut alkaa käydä läpi kuvia, vaan annoin kuvat sellaisenaan yhdistyksen käytttöön-

Sainkin sitten avecin kanssa mennä seuraavana päivänä katsomaan varsinaisen esityksen, joka oli aivan upea!

Runo-Minna Hki studio ja Larun rantsu, lokakuu 2019

Minna otti minuun somessa yhteyttä ja löysimme heti yhteisen kuvausidean.

Ensin kuvasimme Kameraseuran studiossa. Studiolta siirryimme Lauttasaaren rantaan ja ehdimme vielä kuvailla muutaman ruskakuvan, vaikka paras syksyn loisto oli jo takanapäin.

Sovimme jo saman tien kuvaavamme myöhemmin lisää.

Ulkokuvia Mimmylle, Kaisaniemi syyskuu 2019

Mimmy tarvitsi kuvia tulevan esityksensä tiimoilta ja hän eläytyi taiteilijateemaan burleskiystävänsä kanssa.

Oli koleaa ja mukavaa. Kuvaus sujui nopeasti ja jokunen kiva kuva saatiin otettua.

Kuvauksen jälkeen kahville ja vohvelille!

Kaatismiitti Porvoossa, syyskuu 2019

Kaatismiitti on harrastajakuvaajien ja -mallien yhteinen tapaaminen. Syyskuussa tapasimme Porvoossa.

Muutama vanha tuttu oli paikalla. Uusia tuttavuuksia ei tainnut reissusta tarttua. Keli oli vähän kylmä ja ihmiset olivat omissa porukoissaan eivätkä antautuneet juttusille.

Mimmy, Haltialan alue, elokuu 2019

Halusimme Mimmyn kanssa tehdä jotain nude- ja kukkaiskuvaa, kenties auringonkukkien kera. Ja paikaksi valikoitui Haltialan tila Helsingissä. Mimmy tiesi siellä olevat kauniita auringokukkia ja näin nettikin kertoi.

Tuona lämpimänä elokuun iltapäivänä Mimmy kävi ensin hakemassa Helsingistä meikit naamaan ja suuntasimme Haltialaan bussikyydillä.

Perillä etsimme toiveikkaina kukkamerta. Aikamme haahuiltuamme tapasimme ystävällisen lenkkeilijän, joka kertoi auringonkukat kynnetyn mullan alle juuri samana päivänä.

Se siitä siis ja suunnitelma b käyttöön.

Otimme ensin muutamia lämmittelykuvia kesantopellolla, jossa jokin rikkaruoho sattui kukkimaan iloisen keltaisena.

Ystäväni Laura oli tulossa meille kuvaukseen assariksi ja jäimme häntä odotellessamme nauttimaan kahvit Haltialan tilan grillikahvilan pöytään. Moottoripyöräilijät olivat kokoontuneet sinne karkeloihinsa ja elävää musiikkiakin oli tarjolla.

Lauran saavuttua suuntasimme vähän matkan päähän Vantaanjoen rantaan.

Mimmy heitti enimmät vaatteet pois ja Laura hääri asettelemassa pikkujuttuja kohdalleen, vahtimassa läheisen polun ohikulkijoita ja tarvittaessa peittämässä mallin strategioita kylpytakilla. Minun kontolleni jäi hakea kuvakulmia ja saada tarkennusta jotenkin kohdalleen. Sää oli täydellinen ja kauniissa valossa saimme otettua hyviä kuvia.

Olimme jo saaneet kuvauksen aika hyvin valmiiksi, kun Esteri päätti antaa vedensä valua valtoimenaan ja lähdimme hipsimään poispäin.

Todella hyvä fiilis jäi tästä reissusta!

Lifelovingsweetdisaster, elokuu 2019

Ninan kanssa sovimme kuvaukset heti taannoisen hotellityöpajan jälkeen.

Varasin kameraseuran studiosta muutaman tunnin ja assari Lauran avustuksella otimme vähän ja vähän enemmän nakukuvia, testailimme valaisua, harsoja ja erilaisia kuvakulmia.

Kuvauksesta tuli monta hyvää kuvaa ja itselleni se oli valaisun osalta hyvin opettavainen sessio.

Ninan kanssa oli helppo keskustella kuvauksesta ja hänellä oli itselläänkin ajatuksia, kuinka edetä haluttuun suuntaan. Paljon jäi hyvässä mielessä hampaankoloon ja toivottavasti saamme uuden kuvauksen aikaan tässä syksyn kuluessa.

Vintage-Sanna, elokuu 2019

Keväällä tutustuin FB-ryhmän mallihaun kautta vintage-Sannaan. Hän on hersyvän ihana nainen, jolla on amerikanauto ja paljon kaikenlaista vintagetavaraa. Värikäs ja hersyvä ihminen.

Meillä oli ollut yksi kuvaus aiemmin keväällä ja silloin jo alustavasti puhuimme toisen kuvauksen tekemistä ”joskus kesällä”. Alkukesän aikataulut eivät sopineet yhteen, mutta elokuussa meille löytyi molemmille passaava aika kalenterista.

Henkilökohtainen assarini Laura sattui olemaan myös vapaalla ja hänen kyydillään suuntasimme Sannan luo Hämeeseen.

Sanna oli valmistautunut kuvaukseen hyvin. Hänellä oli hienosti omat ajatukset kuvista ja niiden pohjalta sitten teimmekin yli kolmen tunnin ajan useita eri setuppeja hänen kotipihassaan sekä lähistöllä kauniissa maalaismaisemassa.

Laura oli assistenttina todella kullanarvoinen. Hän näki, kohensi, kommentoi, ehdotti ja ohjasi. Minä sain keskittyä omalta kohdaltani olennaiseen eli kameran kennon pikselien rääkkäämiseen.

Miss Mustikka, heinäkuu 2019

Tanjan kanssa meillä oli tarkoitus kuvata jo keväällä. Silloin kuitenkin kuvaus peruuntui. Tanja otti minuun yhteyttä uudestaan kesällä ja nyt toteutimme hänen ideansa puutarhakuvista.

Lähdin matkaan hyvin kevyellä kalustolla. Junalla lähiasemalle, josta kävellen hippanen viisi kilometriä kohteeseen. Matkassa oli vain välttämättömät objektiivit. Arvio osui oikeaksi ja objektiivit olivat passelit tilanteeseen.

Ensimmäinen kuvaus uuden ihmisen kanssa on aina jännä juttu, vaikka minä en olekaan mikään jännittäjäluonne. Tanjan kanssa kuitenkin pääsimme hyvin juonesta kiinni ja mielestäni tuloksena oli oikein kivoja kuvia.

Tanja osasi poseerata luontevasti ja rennosti. Ehkäpä vielä joskus kuvaamme uudestaan.

Työpaja, heinäkuu 2019

Saimme Mimmyn kanssa idean järjestää muutaman kuvaajan ja mallin boudoir/nude-työpajan. Paikaksi valikoitui Lapland Hotelli Helsingissä heinäkuun alussa . Kimpassa maksaen kustannuskin säilyi kohtuullisena. Minä kutsuin paikalle Päivin, jonka kanssa olimme kuvanneet (liian kauan) aikaa sitten. Ajattelin, että hän voisi tykätä työpajan teemasta.

Paikalla oli kolme hyvin eri tyylistä kuvaajaa ja mallia. Tai neljäskin malli piipahti paikan päällä, mutta hän ei ehtinyt kuvata kuin yhden kuvaajan kanssa.

Tutustuin työpajassa Ninan kanssa, ja sovimmekin kuvaavamme heti, kun löytäisimme sopivan ajan kalentereistamme.

Kuvauksessa oli mukana myös meikkaaja, mikä koettiin hyödylliseksi.

Meillä oli sviitissä kaksi kuvauspistettä. Sviitin kylpyhuoneen amme ja sviitin sänky. Mukana paljon kukkia ja muuta rekvisiittaa, joista emme tainneet puoliakaa ehtiä edes purkaa pussukoista, saati suunnitella kuvaukseen.

Päivä klo 09-18 tuntui etukäteen ajatellen pitkältä. Mutta yhtään joutilasta hetkeä päivään jäänyt.

Mukavaa oli. Sviitti oli tarkoitukseen asiallinen, uusia tuttavuuksia solmittiin, ideoita saatiin ja hyviä kuvia otettiin.

Alustavaa ajatusta vastaavan teemapäivän järjestämiseen on. Idea, osallistujat, ajankohta ja lokaatio sinkoilevat vielä jossain aivojen harmaan aineen seassa.

Kirsikankukinta, toukokuu 2019

Mimmy oli tullut tutuksi vähän aiemmin FB-ryhmän ilmoitukseni kautta. Kuvasimme Helsingin Seurahuoneella portaikkokuvia. Tykästyin heti häneen ja sovimme kuvaavamme uudestaan tuonnempana.

Kirsikankukinta tarjosi oivallisen tilaisuuden ja työpäivän jälkeen suuntasimme Roihuvuoreen. Mimmyllä oli upea samuraihenkinen meikki ja vaatetus. Sää oli (liiankin) aurinkoinen ja puistossa paljon porukkaa. Mimmy herätti ansaitusti huomiota ja pari sivullista tulikin kiinnostuneina kyselemään kuvauksestamme.

Kuvat olivat mielestäni onnistuneita ja hyvillä mielin aloimme kehittää ajatusta kesän työpajasta. Josta tuonnempana…

Suvi on minulle tuttu malli parin vuoden takaa. Ensimmäisellä kerralla kuvasimme Pasilan asemalla hyytävässä säässä lähdön tunnelmaa ja myöhemmin studiokuvia värigeeleillä.

Olin pari kertaa ehdotellutkin Suville kuvausta, mutta idea oli tuolloin hakusessa tai hänellä muita kiireitä.

Kirsikankukinnan aikaan Suvi otti yhteyttä ja ehdotti minulle lyhyellä varoitusajalla kuvausta Roihuvuoren kirsikkapuistossa. Se toki sopi, koska hän on minulle inspiroiva ja mieluinen kuvattava. Pidän siitä, että hänellä on itsellään hyvä näkemys siitä, millaista kuvaa ollaan tekemässä.

Kukinta alkoi olla jo loppusuoralla. Kirsikanoksiin oli jo tullut lehtiä, mutta löysimme vielä kukkia.

Koska ajatuksena oli tehdä pehmeää ja utuista, sadunomaista kuvaa, otin matkaan vanhat käsisäätöiset objektiivit: Helios, Takumar…

Helios 44-2 on kaunista, mutta avoimena reunoilta hyvin pehmeää jälkeä piirtävä objektiivi ja sen kanssa minulla meinasikin käydä käpöisesti. Onneksi muutama ruutu oli kuitenkin sen verran väljästi sommiteltu, että sain tehtyä kuvista itseäni, toivottavasti myös Suvia miellyttäviä.

Mielestäni parhaat kuvat otimme Japanilaistyylisessä puutarhassa, jossa ei tosin ollut kirsikkapuita.

Portugal, maaliskuu 2019

Minulle tarjoutui Portugalin matkani aikaan mahdollisuus osallistua Lissabonissa nudekuvaustyöpajaan, jonka veti amerikkalainen valokuvaaja. Mallina oli kokenut ja miellyttävä Joy Lamore taiteilijanimeä käyttävä espanjalainen ammattimalli.

Työpajan anti oli aika kevyt. Vetäjä laittoi valosetupin mieleisekseen ja kuvasi ensin itse kymmenen minuuttia. Sen jälkeen jokaisella osallistuvalla kuvaajalla, meitä oli neljä, oli se sama kymmenen minuuttia aikaa kuvata hänen asettamillaan valoilla. Kävimme hutaisten läpi puolenkymmentä eri setuppia.

Vaikka ilta ei ollut kohtuuttoman kallis kokemuksesta kuvata ammattimallia, joka todella osasi asiansa, tilaisuudesta jäi vähän ristiriitaiset fiilikset.

Joy itse on kiva ja välitön ihminen ja olisikin ollut ilo tarttua tarjolla olleeseen yksityiskuvaukseen, ellei esiliinana häärinyt seremoniamestari olisi ollut riesana. Sain kuitenkin otettua työpajassa muutamia hyviä kuvia.

Joy vähän lupasi tulla Suomeenkin, jos täällä on kiinnostusta järjestää työpaja (ja löytyy maksavia osallistujia). Minulla ei kuitenkaan ole intoa alkaa sellaista järjestellä. Mutta jos joku tämän lukeva ja asiansa osaava boudoir/nudekuvaaja on kiinnostunut, kannattaa häntä kysyä malliksi. Portugalin kuvauksen hinta oli noin satanen per kuvaaja.

Puitteet olivat vähintään kuninkaalliset. Tuskinpa missään hotellissa Suomessa on sellaista sviittiä tarjolla.

Otin reissulta myös aika kivoja kaupunkikuvia. Tykkäsin Lissabonista. Sää oli suomalaisittain kesäisen lämmin eikä turisteista ollut vielä jumalatonta tunkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *