Harrastajakuvaaja Uudeltamaalta. Kuvaamisen ilo pitää minut liikkeellä.

En laske hintaa kuvauksille, jotka sovin mallin kanssa kahdenvälisen harrastuksen vuoksi. Jos kuluja koituu, niiden jakaminen sovitaan tilanteen mukaan. Mikäli kuvat tulevat kaupalliseen tarkoitukseen tai asiakkaana on yhdistys, yritys jne. minulla on toiminimi ja hinta sovitaan tapauskohtaisesti.

Näinhän sitä itseään luonnehtii ympäripyöreästi. Enkä minä kovin tarkkaan elämääni tänne avaa.

Kuvat puhukoon puolestaan. Ja kysymällä minulta ja kuvissa näkyviltä malleilta saa lisää tietoa kuvausharrastuksestani. Minua voi lähestyä esimerkiksi yksityisviestillä Instagramissa. Linkki tileihini löytyy sivuvalikosta (tai kolme viivaa etusivun otsikon alla).

Kuvaan aikalailla kaikkea ”kuvaamisen arvoista”. Olen aloittanut harrastuksen jo filmiaikana ja edelleen voin niin sovittaessa kuvata myös kino- tai keskiformaattifilmille (6×6). Vuosien varrella kokemusta on tullut esim. lasten ja lemmikkien kuvaamisessa ja nyt viimeisimpänä aluevaltauksena erilaisissa henkilökuvissa. Olen ns. itseoppinut. Olen tosin käynyt muutamia kansalaisopistojen kuvauskursseja, mutta niitä ei toinna sen kummemmin mainostaa. Mukavaa ajanvietettä toki ovat olleet. Itse olen tietoni ja taitoni etsinyt kirjoista ja netistä. En mitenkään väheksy kursseja, mutta omalla kohdallani uuden tiedon anti on jäänyt aika ohueksi.

Olen tykästynyt kuvaamaan vanhoilla objektiiveilla ja luonnonvalossa. Tarvittaessa voin vuokrata käyttööni myös valokuvausseuran studiota Helsingissä. Minulta löytyy myös siirreltävää kuvausvälinettä kevyeen sisäkuvaukseen, jos mallilla on itsellään tiedossa kiva paikka.

Mielelläni kuvaan ulkona ja säästä riippumatta.

Minulla on käytössä Pentaxin kamerat ja optiikkaa melko kattavasti erityyppisiin kuvauksiin ja tunnelmiin. Myös sääsuojattuna.

Blogiosuudessani kerron jotain satunnaisia tarinoita kuvausreissuilta.

– Risto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *